Team

Christophe Baekeland

Christophe BaekelandChristophe is een ondernemer voor ondernemers die zich vastbijt in de meest complexe dossiers. Zijn ondernemende achtergrond, oog voor detail en constructieve ingesteldheid leiden ertoe dat hij steeds streeft naar een efficiënte, haalbare en pragmatische oplossing. Na de nodige ervaring te hebben opgebouwd eerst aan de Balies van Brussel en Antwerpen en vervolgens als consultant, richtte hij in 2017 het nichekantoor Tecola op.

Christophe behaalde de diploma’s van master in de Rechten (UA, 2006), master na master in het Vennootschapsrecht (KUB, 2008), master na master in Intellectuele Rechten (HUB, 2010), master na master in het Ondernemingsrecht (UA, 2010), LL.M. Competition Law & Economics (BSC, 2013), Postgraduaat in het Financiewezen – Corporate Finance (KUL, 2018) en tot slot de certificaten van data protection officer (DPI, 2018) en GDPR lead auditor (DPI, 2019).

Voorts is Christophe als docent verbonden aan de AP Hogeschool Antwerpen en doceert hij enkele rechtsvakken te Syntra in de opleidingen Bedrijfsbeheer en Vastgoed. Daarnaast is hij wetenschappelijk onderzoeker aan de Vrije Universiteit van Brussel waar hij een proefschrift voorbereidt over het bestuur in de federale overheidsbedrijven. Daarnaast  publiceert hij op regelmatige basis in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften, is een veelgevraagd spreker op colloquia en verbonden als gastprofessor aan enkele buitenlandse universiteiten.

Christophe werkt vlot in het Nederlands, Engels en in het Frans.